top of page

Pilates studio. Pilates & sport lessen voor vrouwen in Purmerend.

Findyourbalance.club - Pilates Purmerend

Find Your Balance pilates Purmerend is geschikt voor elke vrouw die eenvoudig, effectief en verantwoord wil bewegen. Het kan helpen het alledaagse leven minder stressvol te maken. Ook voor vrouwen die graag fit en gezond willen blijven is het een echte aanrader. De houdingen zorgen ervoor dat je flexibeler en evenwichtiger wordt.Bedenker Joseph Pilates (1883 – 1967), die zich liet inspireren door yoga en de Oude Grieken, noemde zijn methode zelf ‘the art of contrology’, omdat hij ervan overtuigd was dat zijn oefeningen de mentale vermogens gebruiken om de spieren te beheersen. Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling om het revalidatieprogramma te verbeteren. Pilates draait namelijk om het vinden van samenhang tussen kracht, souplesse en controle.

Pilates mat is een les waarbij het accent ligt op het trainen van het powerhouse, buikspieren, bekken en wervelkolom. De nadruk van de methode ligt bij de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in de correcte balans staat en de wervelkolom ondersteunen.

Naast een correcte houding en uitvoering staan ook ontspanning en een correcte ademhaling centraal. De bewegingen die tijdens de groepsles worden aangeleerd, maakt deelnemers bewust van een goede lichamelijke houding.

Pilates Purmerend mat les iets voor mij?

De les is voor iedereen geschikt. Vooral mensen die last hebben van rugklachten, mensen die niet houden van harde muziek tijdens de groepslessen, maar die de rust opzoeken voor hun ontspanning, mensen die aan hun houding willen werken en mensen die hun lichaam willen verstevigen.

Pilates bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw en is inmiddels een vast begrip binnen vrijwel iedere sportschool. GRATIS Proefles aanvragen: www.findyourbalance.club/contact

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page